Kockskola med Leif Mannerström - Del 3

Leif Mannerstöm ger smarta tips som underlättar i köket och visar redskap som bör finnas i varje hushåll.

Håll rent och snyggt
Med ett rent kök är det mycket lättare att jobba – det ska vara ordning och reda, rent och snyggt! Skala inte potatis och liknande i vasken utan ställ fram en soptunna. Vasken ska vara tom så att du enkelt kan diska kastruller och annat som du använt. Om du håller rent och snyggt kan du som värd eller värdinna slappna av när maten är klar.

Bra skärbräda
En bra skärbräda är A och O i köket. Gärna en rejäl i trä. Lägg en fuktad disktrasa under skärbrädan så ligger den stilla medan du jobbar.

Mortel

I morteln kan du mala färska örter, kryddor och mycket mer för att få fram smakerna.

Potatisskalare

Används till sparris, potatis och allt möjligt. Ett bra redskap som är billigt att köpa – varje hushåll bör ha ett par stycken.

Salladsslunga
Enkelt och smidigt redskap som gör salladen torr och fin.