Lammfrikadeller i tomatsås

Lammfrikadeller i tomatsås
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 300 g lammfärs
  • 2 st ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl ströbröd
  • 1 st gul lök, riven
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk ättika
  • 2 tsk socker
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Frikadeller: Blanda ströbröd, ägg, senap och lök, låt svälla i ett par minuter. Blanda i färsen och smaksätt med salt och peppar. Forma till små bollar.
  2. Tomatsås: Fräs löken med kryddorna och tomatpurén i en liten skvätt olivolja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, ättika, socker och den resterande olivoljan. Salta och peppra. Lägg på lock och låt puttra i 10 minuter. Lägg sedan i frikadellerna i 5 minuter på medelvärme. Severa förslagsvis med nykokt pasta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept