Ångad kolja med grönsaksfriccasé

Ångad kolja med grönsaksfriccasé
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g koljafilé
  • 2 st Lipton Red Tea-påsar
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 st citron
  • 1 tärning hönsbuljong, upplöst i 2dl vatten
  • 2 st morötter, slantade
  • 1 bit vitkål, strimlad
  • 1 paket sockerärtor, strimlade
  • 1 msk ljus maizenaredning
  • babyspenat
  • salt och vitpeppar
  • rostade solrosfrön
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Kolja: Salta koljan, portionera upp och lägg i ugnsfast form. Ringla över olivolja och skär citronen i bitar. Lägg citronerna i formen tillsammans med tepåsarna och vattnet. Krydda med vitpeppar och täck över formen med plastfilm. Grädda i ca 8 minuter på ånga i ugnen. Går även att göra i vanlig ugn, men slå på 1 dl vatten och grädda istället i 100° i ca 10 minuter
  2. Friccasé: Koka upp hönsbuljongen och tillsätt morötter och vitkål. Låt koka i 3 minuter och vänd sedan i sockerärtor. Koka upp igen och sila sedan av vätskan i ny kastrull. Koka upp vätskan och red med maizenan. Vänd i grönsakerna och spenaten samt vätskan från fisken. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och rostade solrosfrön.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept