Ramslökssoppa med lax och primörägg och samt plättar

Ramslökssoppa med lax och primörägg och samt plättar
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 50 g ramslök
  • 2 st mjöliga potatisar, i tärningar
  • 1 st fänkål, i tärningar
  • 1,5 l grönsaksbuljong, tärning
  • 2 dl milda fraiche
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 st lagerblad
  • 1 st citron
  • 0,5 dl socker
  • salt
  • 100 g rökt lax
  • 4 st primörägg

Plättar

  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1 msk socker
  • 1 nypa salt
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 st lime
  • 1 msk florsocker
  • 4 msk morotssylt
  • margarin

Gör så här

  1. Värm en kastrull med lite rapsolja, lägg i potatisen, fänkål och kryddorna, stek utan att det tar färg, slå över buljong och crème fraiche. Koka tills potatisen och fänkålen är mjuk.
  2. Skär ner ramslöken och lägg ner den i soppan.
  3. Mixa soppan slät i en blender, sila genom en finmaskig sil, smaka av med salt, socker och citron.
  4. Plättar: Häll hälften av mjölken i mjölet och vispa till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
  5. Smält lite margarin och rör ner det i smeten och använd lite till gräddningen.
  6. Blanda yoghurt, limeskal och florsocker. Servera med limeyoghurten morotssylten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept