Rödbets- och gravlaxtartar

Rödbets- och gravlaxtartar
Foto: TV4

Du behöver

  • 500 g lax, gravad, hackad
  • 2 st ägg, kokta, hackade
  • 2 msk rödbetor, inlagda, hackade
  • 2 msk gurka, inlagd, hackad
  • 2 msk schalotten- eller rödlök, finhackad
  • 2 msk dill, finhackad
  • 2 msk senap, grovkornig, sötstark
  • salt och peppar
  • sallad och örter vid servering

Strössel på grovt bröd

  • 5 skivor bröd, grovt
  • 5 msk rapsolja, neutral
  • salt

Gör så här

  1. Tartar på gravlax: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Gör små portionstartarer vid servering samt garnera med sallad och örter.
  2. Strössel: Smula sönder brödet och rosta det i panna tillsammans med olja och salt. Strö strösslet över tartaren vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept