Sallad på brässerad palsternacka med bacon, kantareller och dijonsenap

4

Du behöver

  • 2 stora palsternackor, förkokta
  • 16 skivor bacon
  • 100 g kantareller
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 huvud frissésallad
  • 3 msk dijonsenap, gärna grov
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 dl vitvinsvinäger, mild
  • 1 dl honung, gärna flytande neutral
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Kockar: hela kocklandslaget
  2. Stek baconet i teflonpanna, tag upp och låt rinna av. Håll varmt i en bunke.
  3. Fräs lök och kantareller i samma panna tills de fått lite färg och vattnet ifrån svampen har kokat in igen. Lägg i samma bunke som baconet.
  4. Glacera ur pannan med vinägern och lägg i den förkokta palsternackan och fyll på lite vatten så att det täcker. Brässera under lock i ca 8 min eller tills det att palsternackan känns mjuk. Tag upp och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Klicka i senapen i vätskan efter palsternackan och smaksätt med honung, salt och peppar.
  6. Kantskär det vita brödet och tärna det till krutonger som sedan rostas i teflonpanna.
  7. Riv ner frissésallad i bunken med de övriga ingredienserna och smaksätt med senapsdressingen. Lägg ut skivor av palsternackan på ett fat och garnera med salladen och lite mer av senapsdressingen. Klart.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept