Räksallad med krispiga grönsaker och dilldressing

Kocklandslaget 26 maj 2009
Räksallad med krispiga grönsaker och dilldressing
Foto: TV4
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 200 g skalade räkor
  • 1 st avokado
  • 200 g tomater
  • 1 st schalottenlök
  • 4 st rädisor
  • 100 g gurka
  • 100 g sparris
  • 1 st morot
  • 200 g blandad sallad
  • 6 st färskpotatisar
  • 1 dl milda fraiche
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 st citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att plocka ner salladen och lägg den i isvatten.
  2. Hyvla sparris, morot och rädisor tunt och lägg ner i isvattnet.
  3. Skär gurka, potatis och avokado i bitar. Skala löken och skär i tunna ringar.
  4. Använd en salladsslunga till salladen och de hyvlade grönsakerna för att få bort allt vatten.
  5. Blanda milda fraiche med rivet citronskal och saft. Blanda ner hackad dill och spä med lite vatten, smaksätt med salt och lite vitpeppar.
  6. Lägg alla grönsaker tillsammans med räkorna och salladen på en tallrik och servera med dressingen.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Nyhetsmorgon

Det här är var nog det lyxigaste jag visste när jag var liten. Men då med lövbiff. Mina föräldrar äter det här än idag men jag fick nog. Jag bytte ut lövbiffen mot en frasig pankopanerad aubergine istället. Jag brukar aldrig vattna ur auberginen för det tar extra tid, men hinner du så går det utmärkt att göra det. Det går lika bra att panera zucchini! Såsen är min mammas recept. En snabb bea. Så sjukt god. Hinner du inte göra såsen, eller vill du helt enkelt inte, går det utmärkt med köpebea. /Siri
  • 45 m
Visa alla recept från Nyhetsmorgon