Getostpasta med tomat och oliver

4

Du behöver

  • 200 g Philadelphiaost
  • 75 g getost
  • 1 msk olivolja
  • 1 äggula
  • pastaplattor (färska)
  • 4 tomater
  • 1 citron
  • 0,5 dl urkärnade oliver
  • 2 schalottenlökar
  • 1 knippe färsk basilika
  • 8 skivor parmaskinka

Gör så här

  1. Kockar: Mathias Herlev Hansson och Peter J Skogström
  2. Sätt på en stor kastrull med vatten.
  3. Mixa Philadelphia och getosten med en stavmixer så att det blir en helt slät smet. Blanda i olivolja och smaka av med salt och peppar. Lägg krämen i en spritspåse.
  4. Dela pastan i två lika långa remsor, pensla den ena pastaremsan med äggulan, som är utspädd med lite vatten. Lägg små klickar av krämen med jämna mellanrum på pastaremsan.
  5. Lägg på den andra pastaremsan och tryck till försiktigt runt osten. Dela pastan med en kniv i lika stora bitar och lägg på en torr bricka.
  6. Blanchera tomaterna och filéa dem. Tärna ner tomatfiléerna och marinera dem i olivolja och citronjuice. Hacka ner basilika, schalottenlök och oliver. Blanda med tomater och smaka av med salt och peppar.
  7. Koka pastan i någon min, lyft upp och arrangera på tallrik med parmaskinkan och tomat vinägretten. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept