Pocherad kyckling med primörer och svamp

Pocherad kyckling med primörer och svamp
Foto: TV4

Pocherad kyckling med primörer och svamp

20 ingredienser

En god och lite mer avancerad vardagsrätt som görs bäst på våren.

Ingredienser

portioner

Kycklinglår

  • 4 kycklinglårfiléer
  • 1 msk hönsbuljong
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 20 g backtimjan
  • 2 lagerblad
  • 2 dl ljus öl
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 5 dl vatten
  • salt
  • peppar

Primörer och svamp

  • primörer (efter tillgång t ex)
  • morötter (späda)
  • sparris
  • sockerärtor
  • fänkål
  • färskpotatis
  • toppmurklor eller goda odlade svampar
  • blandade örter
  • färsk bladpersilja
  • krasse

Gör så här

  1. Sjud köttet med resterande ingredienser tills det är mört.
  2. Lyft sedan upp kycklingen och varmhåll under plastfilm eller lock.
  3. Smaka upp buljongen och tillsätt sedan dom grovt hackade primörerna och svamparna i tur och ordning beroende på koktid.
  4. Servera i djup tallrik med strimlade örter och ett gott surdegsbröd.