Kyckling med sparris- och färskpotatissallad

Du behöver

Kyckling

  • 4 st kycklingbröst
  • 8 st vitlöksklyftor
  • rapsolja, neutral, till stekning och rostning

Potatissallad

  • 600 g färskpotatis
  • 12 st vit sparris, alt. gröna
  • 2 st salladslök, i tunna ringar
  • 1 st rödlök, i tunna båtar
  • 3 cm gurka, skalad, urkärnad och skuren i bitar
  • 100 g getost, smulad, utan kanter
  • basilika
  • rucolasallad
  • svartpeppar från kvarn
  • salt

Vinägrett

  • 1 dl rapsolja, kallpressad
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 1 msk champagnevinäger

Gör så här

  1. Kyckling: Bryn kycklingen i rapsolja så den får fin färg. Stek färdigt i pannan eller i ugnen tilll 67 graders innertemperatur. Rosta hela vitlöksklyftor.
  2. Vit sparris: Koka den vita sparrisen i saltat vatten med smör, socker och vitt vin.
  3. Potatissallad: Blanda alla ingredienserna till vinägretten. Koka potatisen, blanda samman allt med vinägretten till en ljummen sallad. Smaka av med salt och peppar. Garnera med rucola och basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept