Bräserad lårfilé av kyckling med smak av dragon

Bräserad lårfilé av kyckling med smak av dragon
Foto: TV4
4

Du behöver

  • salt och pappar
  • 600 g lårfilé av kyckling
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk dragon
  • 1 dl hackad schalottenlök
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 4 st medelstora morötter, i slantar
  • 1 st palsternacka, i bitar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk crème bonjour Bleu

Äppelsalsa

  • 2 st äpplen
  • 0,33 st spansk peppar, finhackad
  • 1 dl äpplemos, sockerfri/lågkalori
  • 1 msk vit balsamicovinäger
  • 1 msk schalottenlök, finhackad

Gör så här

  1. Kyckling och rotfrukter: Salta och peppra kycklingen, värm upp en stekpanna och bryn kycklingen i 1 msk rapsolja. Lägg i löken och låt den bli mjuk, slå på vatten och lägg i buljongtärning. Låt koka upp och sjuda i 5 minuter. Lägg sedan i rotfrukter, riven vitlök och hackad dragon, låt sjuda i 10 minuter och tag upp kycklingen. Sila sedan de kokta rotfrukterna men spara vätska. Mixa rotfrukterna i en kannmixer till en slät puré. Smaksätt med crème bonjour, vinäger, salt och peppar.
  2. Äppelsalsa: Fräs löken med chili i olivolja, blanda i moset och rör runt. Tag av från värmen. Skala och tärna äpplena i små tärningar, blanda med övriga ingredienser och smaksätt med salt. Garnera rätten med ärtskott.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept