Lammkotletter med tomat- och gurksallad

Lammkotletter med tomat- och gurksallad
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Det är gott att grilla lamm på sommaren tillsammans med klassisk svensk sallad.

10 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 st lammkotletter
  • 1 st bifftomat
  • 0,5 st gurka
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 2 st picklade jalapenos, skivade
  • 0,5 st gul paprika, finhackad
  • 2 st vårlökar, hackade
  • 1,5 msk yoghurt
  • 1 st citron
  • olivolja
  • basilika
  • chili
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Salta, peppra och mal chili på kotletterna. Stek dom i het panna med olivolja, 3-4 min på varje sida.
  2. Låt köttet vila ca 5 min innan servering.
  3. Skala gurkan och skär bort kärnhuset på gurka och tomat. Skär ner i bitar.
  4. Blanda gurka, tomat, lök, jalapeno och paprika med lite olivolja, salt och peppar. Tillsätt varsamt yoghurt, citronjuice och chili. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept