Lammkotletter med gremolata, tabbouleh och yoghurt

4

Du behöver

  • 2 lammkotlettrader, huggna och putsade
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Tabbouleh:

  • 250 g bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 tomater
  • 1 dl strimlad bladpersilja
  • 0,5 dl strimlad mynta
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • saften av 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • Gremolata:
  • 1 stor finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad persilja
  • skalet av 0.5 citron, finhackat
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Kockar: Johan Jureskog och Daniel Höglander
  2. Bulgur:
  3. Koka upp en liter vatten tillsammans med buljongtärningen, lägg i bulgurvetet och koka 10 min, sila och låt svalna på en plåt under plastfolie.
  4. Ta bort kärnhuset på tomaterna och tärna dem i kuber om 1 cm.
  5. Innan servering: blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  6. Gremolata:
  7. Blanda vitlöken med persiljan och skalet av citron med olivoljan.
  8. Lammet:
  9. Smörj in lammet med olivolja, salt och peppar och stek gyllenbrunt i olivolja på alla sidor.
  10. Lägg lammet på en plåt och stek i 160 gradig ugn i ca 10 min.
  11. Låt vila ca 5 min på ett varmt ställe.
  12. Yoghurt:
  13. Blanda yoghurt med olivolja, salt och peppar efter smak.
  14. Upplägg:
  15. Skär och pensla lammet med gremolatan samt salta och peppra.
  16. Fördela tabboulehn och lammet på tallrikarna och servera med yoghurt
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept