Kryddgrillad fläskkotlett med curryris och syltade rädisor

4

Du behöver

  • Fläskkotlett:
  • 4 kotletter
  • 4 msk mixade kryddor, t ex fänkål, timjan, svartpeppar, spiskummin, anis
  • 2 msk matolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt

Curryris:

  • 2 dl basmatiris
  • 1 msk curry
  • 2 dl vatten
  • salt

Syltade rädisor:

  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe ruccola
  • 1 citron, saften
  • 3 msk socker
  • salt och peppar
  • matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Kockar: Magnus Ek och Gert Klötzke
  2. Kotlett:
  3. Blanda kryddor, vitlök, olja, smaka av med salt och blanda ihop. Stryk/pensla ut kryddblandningen över kotletterna, låt marinera 10 min och grilla i grillpanna ca 4 min på varje sida.
  4. Curryris:
  5. Blanda ihop riset med curryn och salt. Tillsätt vattnet, koka riset efter anvisningar på rispaketet.
  6. Syltade rädisor:
  7. Dela rädisorna på mitten. Koka upp citronsaft och socker. Tillsätt rädisorna rör om och koka i ca 2 min, smaka av med salt och peppar. Vänd i salladen vid servering. Ringla över lite matlagningsyoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept