Pita med chorizokorv och färskostkräm

4

Du behöver

  • 3 skivade chorizokorvar
  • pitabröd
  • 0,5 skalad och tärnad gurka
  • 2 grillade och skalade paprikor
  • 2 tärnade tomater
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 chili, finhackad
  • 1 avokado
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 pressad citron
  • 1 knippe koriander
  • 0,5 huvud isbergsallad
  • 1 burk kesella
  • 0,5 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt och peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Kockar: Mathias Herlev Hansson och Björn Svensson
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Grilla paprikorna i ugn under grillelementet. När dom får färg, ta ut och låt dom svalna. Skala och tärna ner paprikorna.
  4. Blanda gurka, tomater, chili, paprika, koriander, lök, vitlök med olivolja och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tärna ner avokado och blanda med de andra grönsakerna.
  6. Blanda kesella med 1 msk olivolja, salt, peppar och 1/2 vitlöksklyfta. Strimla ner isbergsallad.
  7. Stek korven i en stekpanna så att den får fin färg. Värm pitabröden i ugnen, pensla dem med lite olivolja och salta och peppra på bröden.
  8. Skär upp bröden och fyll dom efter smak och tycke, servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept