Hängmörad rostbiff med pommes boulangère

Hängmörad rostbiff  med pommes boulangère
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En äkta vår- och sommarklassiker. Rostbiff är perfekt picknickmat att ta med ut i grönskan.

6 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor rostbiff á 150 g
  • 800 g sparrispotatis i ½ cm tjocka skivor
  • 4 st bananschalottenlökar, i skivor
  • 2 dl mörk kycklingbuljong
  • 1 flaska ljust öl
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk muskovadosocker
  • 3 st vitlöksklyftor, rivna
  • timjan och rosmarin
  • 1 st lagerblad
  • 1 huvud isbergsallad
  • kallpressad rapsolja
  • champagnevinäger
  • salt och svartpeppar
  • 2 st citroner

Gör så här

  1. Börja med att bryna löken i lite matolja, strö över muskovadosockret, häll i ölen och vinet, lägg i örterna. Koka upp, salta och peppra.
  2. Blanda lök och potatis i en eller flera små eldfasta formar slå över vätskan och kör dem i 175 grader varm ugn tills potatisen är mjuk cirka 1 timme.
  3. Ta fram köttet så det är rumstempererat, salta och peppra och stek till önskad stekgrad.
  4. Dela salladen i fyra delar och och gör en dressing av vinäger, kallpressad rapsolja, salt och peppar. Häll över dressingen.
  5. Servera tillsammans med potatisen och citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept