Sveciagratinerad spätta

Sveciagratinerad spätta
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Rödspätta är inte bara bra husmanskost, utan också riktigt gott och enkelt att göra själv.

3 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g spättafiléer
  • 1 dl riven lagrad svecia
  • 2 dl milda mat
  • 4 st vårlök
  • 1 dl vitt vin
  • salt och peppar

Potatis

  • kall kokt potatis
  • 2 msk krasse
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk olja
  • 1 st rödlök, strimlad
  • spenat
  • salt

Gör så här

  1. Salta och dra lite vitpeppar på filéerna, rulla ihop och lägg upp i ugnsform. Slå vin och milda mat över fisken, riv osten över fisken. Kör in i ugn på 180 grader gratinering, cirka 8 minuter.
  2. Ta ut och vispa ihop vätskan och smaksätt med salt och peppar.
  3. Skiva ner potatisen och blanda den med spenat och rödlök.
  4. Vispa ihop senap, krasse och oljan, blanda ihop med potatisen. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept