Stekt kolja med ägg, rödbetor och kapris

Stekt kolja med ägg, rödbetor och kapris
Foto: Martin Fuxin
4

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 500 g kolja
  • 200 g rödbetor
  • 1 dl kapris
  • 1,5 dl matolja
  • salt och vitpeppar
  • 1 st äggula

Sås

  • 3 dl gräddfil
  • 0,5 dl dill
  • 1 st citron, skal och saft
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i vatten och salt.
  2. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 10 min. Dela koljan i fyra portionsbitar. Krydda fisken med salt och peppar och stek i het panna med rapsolja
  3. Under tiden skär ner rödbetorna i bitar. Vänd fisken när den fått fin färg och tillsätt rödbetor och kapris.
  4. Skala äggen och hacka grovt och lägg på tallrik tillsammans med fisk och rödbetor. Servera med kokt potatis och citron
  5. Sås: Blanda gräddfil, dill, citronsskal och-saft och salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept