Laxburgare med pepparrotsdressing och grillade rotfrukter

Laxburgare med pepparrotsdressing och grillade rotfrukter
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 400 g laxfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st lime, rivet skal, saft till dressing
  • salt och peppar

Dressing

  • 2 dl milda fraiche
  • 3 cm pepparrot, riven
  • saften av 1 lime
  • 0,5 st gurka, tärnad
  • salt och peppar

Rotfrukter

  • 500 g blandade rotfrukter
  • rapsolja
  • rosépeppar, chili, och timjan
  • rucola
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda allt utom laxen, låt svälla i 5 minuter och vänd sedan i laxen.
  2. Om smeten blir lite lös, lägg folie på grillen och portionera upp 4 biffar, låt dem bli fasta och grilla sedan direkt på galler, alternativ är att steka i panna direkt.
  3. Dressing: Blanda allt och smaksätt med salt och peppar, låt vila i 20 min innan servering.
  4. Rotfrukter: Skär rotfrukter i stavar på 1 cm i tjocklek, vänd runt i olja och kryddor.
  5. Grilla, vänd med ruccolasallad och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept