Långa med fänkål, oliver och hjärtmusslor

Långa med fänkål, oliver och hjärtmusslor
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Långa är en fisk som liknar en blandning mellan ål och torsk. Tillsammans med fräscha tillbehör är det en utmärkt vardagsklassiker.

8 september 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar långa á 150 g
  • 1 nät hjärtmusslor
  • 2 dl vitt vin
  • 12 st cocktailtomater på kvist
  • 1 liten gurka
  • 1 st fänkål
  • 2 st bananschalottenlökar
  • 1 st lime, saft och skal
  • 1 st citron, saft och skal
  • 2 dl milda fraiche
  • 1 påse babyspenat
  • 1 påse rucola
  • 1 kruka basilika
  • svarta och gröna oliver
  • 600 g potatis
  • salt och svartpeppar
  • socker

Gör så här

  1. Börja med tomaterna, dela dem på hälften, salta, sockra, peppra samt lite olja. Sätt in dem i ugnen på 90 grader i cirka 35 min, de skall bli halvtorkade.
  2. Skölj musslorna länge i kallt vatten så all sand försvinner, ta bort musslor som har öppnat sig.
  3. Finhacka schalottenlöken, skala gurkan dela den på längden och ta bort kärnhuset. Skär ner den i cm stora bitar. Skär ner fänkålen i likadana bitar.
  4. Placera långan på en plåt, salta och peppra, sätt in i ugnen och höj den till 98° tills fisken har en inner temp på 50 grader i cirka 15 minuter.
  5. Svetta schalottenlök och fänkål i en stor kastrull. När den börjar bli mjuk tillsätt musslor och vitt vin, koka under lock till musslorna har öppnats. Sila av buljongen och mixa den med milda fraiche smaka av med citrus, salt, socker och svartpeppar.
  6. Plocka musslorna och blanda upp dem med grönsakerna, skumma buljongen och servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept