Kolja med ljummen gubbröra och syrlig sås

Kolja med ljummen gubbröra och syrlig sås
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En klassisk svensk rätt som passar bra både som bjudmat och som vardagsrätt.

3 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g koljafilé
  • 3 st hårdkokta ägg i bitar
  • 2 st ansjovisfiléer i strimlor
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st citron

Sås

  • 1 dl milda fraiche
  • 5 - rädisor
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 1 st citron, rivet skal
  • salt och peppar

Tillbehör

  • kokt potatis
  • babyspenat
  • rapsolja
  • 1 msk dill

Gör så här

  1. Portionera fisken i 4 bitar. Gör folie paket och lägg på dem på grillen. Låt ligga ca 8 minuter.
  2. Under tiden så skär ner ansjovisen och blanda med löken och äggen, pressa över citronsaften.
  3. Öppna knytena och lägg i lite fyllning i varje, låt dra 2-3 minuter. Öppna upp och servera.
  4. Skiva rädisorna tunt och blanda dem med lök och citronskalet samt vinägern. Vänd i milda fraiche och smaksätt med salt och peppar.
  5. Vänd runt potatisen med övriga ingredienser.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept