Bakad uerfilé

4

Du behöver

  • 400 g uerfilé
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl grov couscous
  • 2 röda paprikor, rostade och skalade
  • 1 kruka koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 2 plommontomater, skållade och skalade
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 salladslökar
  • hönsbuljong
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Kockar: Sayan Isaksson och Johan Jureskog
  2. Koka couscous i saffran och hönsbuljong tills de är mjuka. Tag upp och spola med kallt vatten. Spar buljongen.
  3. Finhacka vitlök, hälften av koriandern och halva chilifrukten. Riv skalet av citronen och pressa ut juicen.
  4. Blanda allt med olivoljan och smaksätt med salt och peppar.
  5. Skär snitt i uerfiléernas skinn och gnid in marinaden i snitten och utanpå fisken. Stek filéerna i panna ett par min på var sida.
  6. Under tiden tärna paprikan och tomaterna. Skiva salladslöken.
  7. Fräs spiskummin och paprika, tillsätt grönsakerna och couscous. Späd med lite av buljongen och låt sjuda upp. Salta och peppra.
  8. Vänd till sist ner den resterande koriandern.
  9. Servera med fisken ovanpå och lite yoghurt vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept