Kaneltagliatelle på crêpe med karamelliserad äpplesallad med citruskesella

4

Du behöver

  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1,5 msk socker
  • 1 msk kanel
  • 2 dl mjölk
  • 4 msk grädde
  • 2 hela ägg
  • 2 äggulor
  • rasp av 0.5 apelsin
  • citruskesella, till servering
  • Karamellsås:
  • 100 g socker
  • 50 g apelsinsaft
  • 0,5 vaniljstång
  • vatten
  • 2 äpplen, skurna i kuber (valfri sort, dock ej för mjöliga)

Gör så här

  1. Kockar: Magnus Johansson och Ted Johansson
  2. Blanda alla ingredienserna. Börja med att lösa upp mjölken i mjölet så det inte blir några klumpar och tillsätt sedan de övriga. Låt svälla ca 1 timme (gärna över natten).
  3. Stek dem sedan mycket tunna. Låt dem sedan svalna.
  4. Vik crêpen på 4 och skär så att långa strimlor bildas. Lägg upp på tallriken med lite karamelliserade äpplen och lite sås.
  5. Servera gärna lite ljummet med citruskesella.
  6. Karamellsås:
  7. Koka sockret i lite vatten till en gyllenbrun sås.
  8. Lös sedan upp med saften av 1 apelsin.
  9. Blanda ned äpplebitarna i såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept