Fattiga riddare, äpplekompott och vaniljyoghurt

4

Du behöver

Fattiga riddare:

  • 8 skivor vetebröd, gärna dagsgammalt
  • 180 g vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 40 g smör, smält
  • 1 tsk salt
  • strösocker
  • kanel

Äpplekompott:

  • 3 dl vatten
  • 110 g socker
  • 5 äpplen, fasta och syrliga
  • 0,5 citron
  • 0,5 vaniljstång
  • Vaniljyoghurt:
  • 150 g matlagningsyoghurt
  • 0,5 vaniljstång
  • 40 g socker

Gör så här

  1. Fattiga riddare:
  2. Blanda mjöl och salt. Tillsätt först hälften av mjölken. Vispa ihop (för att undvika klumpar). Vispa i resten av mjölken allt eftersom. Fortsätt med äggen och sist det smälta smöret.
  3. Vänd vetebrödsskivorna i smeten och stek dem i smör.
  4. Blanda socker och kanel och vänd de färdiggräddade riddarna i kanelsockret.
  5. Äpplekompott:
  6. Koka upp vatten, socker, citron och vaniljstång. Under tiden skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Tillsätt klyftorna några i taget och sjud dem tills de mjuknat något.
  7. Vaniljyoghurt:
  8. Skrapa ur vaniljstången och blanda ihop med yoghurt och socker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept