Ungsbakad kolja med ansjovis och ägg

Ungsbakad kolja med ansjovis och ägg
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Vardagsfisk som är enkel att tillaga.

21 november 2011
4

Du behöver

  • 4 bitar kolja à 140 g
  • 2 st ägg
  • 50 g ansjovis
  • dill
  • citron
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk stenbitsrom
  • 0,5 st rödlök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka äggen i 10 min. Skölj under kallt vatten och skala.
  2. Salta fisken och lägg på en smord plåt och baka i ugnen på 120 grader i 15 min.
  3. Finhacka rödlöken, dill och blanda med gräddfil och rom. Smaka av med vitpeppar och salt.
  4. Skär citronen i fyra klyftor.
  5. Hacka ägget grovt och lägg på fisken och toppa med ansjovis och dill. Servera med kokt potatis, citron och romsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept