Wokad fläskkarré med Karl Johan-svamp, rotfrukter och honungsyoghurt

4

Du behöver

  • 450 g fläskkarré
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 2 msk flytande honung
  • 6 msk olivolja
  • 300 g rensade Karl-Johan-svamp
  • 2 msk smör
  • 12 blad färsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 40 g sockerärtor
  • 1 knippe slätbladig persilja
  • salt
  • svartpeppar från kvarnen
  • honungsyoghurt
  • 1 dl tjock yoghurt
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk cidervinägersenap
  • 1 msk pressad citron
  • salt

Gör så här

  1. Wok
  2. Skala och skiva rotfrukterna. Dela dom sedan på längden i cirka 3 centimeter tjocka bitar. Ringla över den flytande honungen samt hälften av olivoljan. Salta och peppra efter behag och lägg i woken ett par minuter innan köttet går i. Skiva köttet tunt och lägg i en bunke. Finhacka vitlöken och rosmarinbladen. Häll resterande olja över köttet och blanda i vitlök och rosmarin. Låt stå och marinera. Skala och skiva rödlöken, och skär ner sockerärtorna i önskad storlek. Hacka sedan persiljan grovt. Woka köttet på hög värme och tillsätt rotfrukterna, svampen och rödlöken. Tillsätt på slutet sockerärtorna och persiljan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Honungsyoghurt
  4. Blanda allt och smaka av med salt. Ringla yoghurten över woken och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept