Ugnsbakad röding med gurka, pepparrot och laxrom

4

Du behöver

  • 4 bitar röding à 150 g
  • 1 tärnad gurka
  • 50 g pepparrot
  • 1 citron, saften
  • 1 rödlök
  • 1 knippa dill
  • 50 g lax- eller forellrom (kaviar)
  • smör
  • salt och peppar
  • Potatismos:
  • 150 g potatis, helst mandelpotatis
  • 50 g smör
  • 0,5 dl mjölk
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Kockar: Daniel Höglander, Mathias Herlev Hansson
  2. Baka rödingen på 160 grader i varmluftsugn på smörad plåt i ca 7-8 min. Höj temperaturen något om ni inte har varmluftsugn.
  3. Koka mandelpotatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa potatisen med smöret och mjölken till en slät kräm.
  4. Skala och tärna gurkan, strimla rödlöken och riv pepparroten. Hacka dillen. Blanda dillen med gurka, rödlök och pepparrot - smaka av med salt och peppar. Garnera till sist anrättningen med att klicka över lite rom.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept