Thaicurrysoppa med kyckling

4

Du behöver

  • 1 schalottenlök
  • 2 citrongräs
  • 1 liten bit ingefära
  • 0,5 röd chili
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 burk cocosmjölk
  • 1 lime
  • 2 kvistar koriander
  • 1 msk curry
  • 1 msk smör
  • Kyckling:
  • 4 kycklinglår
  • 2 msk inlagd ingefära
  • 1 hg broccoli
  • 1 kvist koriander
  • 0,5 röd chili
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Kockar: Magnus Lindström, Krister Dahl
  2. Finhacka lök, citrongräs, ingefära och chili. Fräs i smör utan att få färg.
  3. Tillsätt buljong och kokosmjölk, låt sjuda i 3-4 min.
  4. Smaka av med curry, koriander, lime och salt.
  5. Kyckling:
  6. Skär kycklingen i mindre bitar och koka broccolin i saltat vatten.
  7. Strimla ingefära, finhacka chili och koriander.
  8. Fräs kycklingen i smör till fin färg. Tillsätt broccoli, ingefära och chili innan servering.
  9. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept