Thai curry-soppa med räkor

Thai curry-soppa med räkor

21 ingredienser

Ingredienser

portioner

Soppa:

  • 1 schalottenlök
  • 0,5 vitlök
  • 0,5 chili (röd)
  • 1 msk ingefära
  • 2 citrongräs
  • 1 limeblad
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk limefrukt, juice
  • 2 kvistar koriander
  • 1 msk curry

Garnityr:

  • 2 msk olivolja
  • 1 morot
  • 1 broccolibuketter
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk ingefära, inlagd
  • 3 salladslökar
  • 2 kvistar koriander
  • 2 dl räkor

Gör så här

  1. Soppan:
  2. · Skala och finhacka lök, ingefära och chili. Banka och finhacka citrongräs.
  3. · Sautera i olivolja utan att det får färg. Tillsätt buljong, vin, curry, kryddor och låt sjuda till god smak.
  4. · Tillsätt cocosmjölk och smaksätt med salt och limejuice.
  5. · Reducera tills ca 8 dl återstår.
  6. Garnityren:
  7. · Skala och strimla morötter och lök tunt.
  8. · Sautera i olivolja tills de känns mjuka. Smaksätt med salt och peppar.
  9. · Koka broccolin i saltat vatten.
  10. · Skiva salladslök, strimla ingefära och koriander.
  11. · Skala räkorna.
  12. Vid servering:
  13. Tillsätt grönsakerna, räkorna och mixa soppan skummig.