Rosenkålskompott med rostade sesamfrö

8

Du behöver

Kompott:

  • 1 Nät brysselkål
  • 400 g potatis
  • 100 g smör
  • 1 dl vätska, typ vitt vin eller vatten
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 knippe dill
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • Vinägrett:
  • 1 dl sesamolja
  • 2 msk honung
  • 3 msk soya
  • peppar

Gör så här

  1. Plocka bort de finaste bladen (yttersta) från kålen och lägg i en bunke vid sidan om. Koka potatisen i saltat vatten och under tiden fräses de resterande kålen mjuka i en kastrull med smör under lock.
  2. Häll av potatisen och mosa den tillsammans med kålen, vinet, löken och rör i olivolja tills kompotten blir smidig.
  3. Rör samman ingredienserna till vinägretten och smaksätt.
  4. Avsluta med att steka kålbladen i en panna med sesamfröna. Vänd i dillen innan serveringen. Forma kompotten med hjälp av en ring och toppa med bladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept