Pastaskruvar med bakade grönsaker, sidfläsk och citroncrème

4

Du behöver

  • 400 g pastaskruvar
  • 250 g rimmat sidfläsk
  • 1 st aubergine
  • 1 st zucchini
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 5 st salladslökar
  • 4 msk kapris
  • 50 g bladpersilja
  • skalet av 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl lättcrème fraîche
  • 40 g parmesanost
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i lättsaltat vatten med lite olivolja.
  2. Sätt ugnen på 225-250 grader.
  3. Skiva aubergine och zucchini, strö lite salt över auberginen för att dra ur vätska ca 5 min. Skär paprikan i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form eller på en plåt och blanda i lite olivolja, balsamvinäger samt salt och peppar.
  4. Sätt grönsakerna i ugnen cirka 12 minuter.
  5. Plocka bladpersiljan. Tvätta citronen och riv skalet. Lägg hälften av persiljan, citronskal och vitlöksklyftan i ett stavmixerglas. Täck med olivolja och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda hälften av citron- och persiljeoljan med lättcrème fraîche. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skär fläsket i strimlor och stek i torr teflonpanna, tillsätt skivad salladslök. Tag upp och låt rinna av på hushållspapper.
  8. Blanda grönsaker, pasta, fläsk och kapris i pastakastrull. Peppra. Lägg upp på ett stort fat och garnera med flagad parmesan samt resten av citron- och persiljeoljan. Serveras med citroncrèmen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept