Nötfärsbullar med grönsakspilaff och gurkyoghurt

4

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 2 msk riven gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 st malen svartpeppar
  • 2 msk riven cheddarost
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 2 st röda paprikor
  • 4 st tomater
  • 0,5 mango
  • 6 dl kokt basmatiris
  • 2 kvistar persilja

Gurkyoghurt:

  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • 1 st skalad gurka
  • 1 kvist mynta
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla i 5 minuter. Tillsätt nötfärs, ägg, lök, salt och peppar och blanda till en jämn färs. Forma runda bullar och fyll med cheddarost.
  2. Stek i olja och smör till gyllenbrun färg runt om. Stek nötfärsbullarna klara i ugn på 150 grader i 5 minuter.
  3. Skär paprika, tomat och mango i kuber. Rosta dem hastigt i olivolja i en het stekpanna. Krydda med salt och svartpeppar och vänd i ris och grovhackad persilja.
  4. Skala, kärna ur och skär gurkan i tärningar. Strimla myntan. Blanda allt med yoghurt och smaksätt med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept