Lättgravad torsk med senapssås

4

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 6 msk socker
  • 3 msk salt
  • 200 g sockerärtor
  • 1 st morot
  • 2 st rödlökar
  • 2 msk smör
  • 2 msk grovkornig senap
  • 4 msk grönsaksbuljong
  • 2 msk flytande honung
  • olja
  • salt

Gör så här

  1. Blanda salt och socker och strö det över torskfilén. Fukta fisken med lite vatten genom att duscha den med en blomspruta. Låt ligga 10-15 minuter innan den steks.
  2. Tvätta, rensa och grovstrimla sockerärtorna. Skala och skiva moroten samt skala och klyfta rödlökarna.
  3. Torka fisken på papper och stek den i en aning smör i en stekpanna.
  4. Blanda under tiden senap, buljong och honungen. Servera såsen kall.
  5. Fräs morotsbitarna och lökklyftorna i olja i en stekpanna, tillsätt sockerärtorna på slutet.
  6. Smaka av med salt.
  7. Lägg upp fisken på tallrik med grönsaksblandningen och ringla över såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept