Lammstek med tomat och getostsallad

4

Du behöver

  • 1 bit lammstek, 600 g
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • gourmetsalt
  • 1 msk sherryvinäger
  • 2 msk olivolja

Tomat- och getostsallad:

  • 3 st kvisttomater
  • 1 st rödlök
  • 100 g getost
  • 100 g calamataoliver
  • 1 kruka rucola

Gör så här

  1. Bryn lammsteken runtom. Sätt ugnen på 125 grader. Lägg lammsteken i ugnssäker form. Hacka vitlök och rosmarin och blanda med oljan. Fördela kryddblandningen med en sked på lammsteken. Salta och peppra. Sätt i en termometer och stek tills innertemperaturen är 58 grader (rosa), 45-55 minuter. Låt vila cirka 10 minuter.
  2. Skär ett kryss i tomaterna. Doppa dem i kokande vatten i några sekunder tills skalet spricker. Skölj hastigt i kallt vatten, skala och torka av på papper. Strimla rödlöken, smula getosten, kärna ur och hacka oliverna.
  3. Skiva tomaterna och arrangera på tallrik. Strö över rödlök, getost och oliver. Avsluta med att garnera med rucolasallad.
  4. Värm vinäger och olivolja i en kastrull och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär upp lammsteken och servera med den varma vinägretten och salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept