Lammfärsbiffar med fetaost, rostade rotfrukter och citronyoghurt

Kocklandslaget 15 november 2007
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • Lammfärsbiffar
  • 1 msk smör till stekning
  • 500 g lammfärs
  • 0,5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk 3%
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g fetaost
  • Rostade rotfrukter
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl grovhackad ruccola
  • Citronyoghurt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka lökarna. Svetta löken i olivoljan, låt svalna. Rör ihop ströbröd och mjölk. Blanda lammfärsen med löken, ströbrödsmjölken, ägg, salt och svartpeppar. Smula försiktigt i fetaosten. Forma fyra biffar och stek gyllenbruna i smöret. Baka färdigt i ugnen 10 minuter.
  2. Tvätta rotfrukterna i kallt vatten. Dela dom på längden och lägg över i en ugnsfast form. Blanda runt med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen 30 minuter tills dom är mjuka och fått fin färg. Blanda sedan rotfrukterna med ruccola.
  3. Häll matlagningsyoghurten i en bunke. Skala och pressa i vitlök, honung, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt.
  4. Fördela lammfärsbiffarna på tallrik och lägg på rotfrukterna. Avsluta med att ringla runt citronyoghurten.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar Se fler

Fler goda recept