Kycklingkebab i het räkbuljong

4

Du behöver

  • 500 g frysta räkor med skal
  • 400 g fryst kycklingfilé
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 st schalottenlökar
  • chilifrukt
  • rapsolja
  • skal och saft av 1 lime
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 100 g sockerärter
  • 1 st paprika
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • 1 krm torkad ingefära
  • salt och peppar
  • 2 st citrongräs (kan uteslutas eller använd grillpinnar)

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna. Spara räkorna till slutet och skalen till buljongen. Tina hälften av kycklingen. Hacka vitlök, schalottenlök och chili separat. Hetta upp olja i en gryta och rosta vitlöken gyllenbrun. Tillsätt schalottenlök, chili, limeskal och limesaft och låt fräsa 1 minut. Tillsätt räkskal och tomatpuré och låt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt vatten och låt sjuda cirka 20 minuter på svag värme. Sila bort räkskalen och häll upp buljongen i en ny gryta.
  2. Strimla hälften av kycklingköttet så tunt det går när det är fryst. Kör det tinade kycklingköttet i en matberedare tillsammans med vitlök och ingefära. Lägg över kycklingsmeten i en skål och blanda med de frysta kycklingstrimlorna, salt och peppar. Lägg lika stora bitar plastfilm och folie på köksbänken. Fördela kycklingsmeten, lägg ett citrongräs i varje paket och rulla som ”smällkarameller”. Rulla dem ganska hårt. Koka korvarna i vatten cirka 12 minuter eller till en innertemperatur av 72 grader. Du kan även känna med fingrarna och då ska korven vara stum. Ta bort foliet och skär dem i bitar. Vid servering koka upp buljongen och tillsätt räkor, finstrimlad paprika och sockerärter. Låt allt bli varmt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept