Kryddstekt fläskkarré med rostade grönsaker och potatis samt pepparyoghurt

4

Du behöver

  • 4 skivor Piggham fläskkarré à 160 g
  • 2 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • äppelcider

Kryddblandningen:

  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk hackad persilja

Rostade grönsaker:

  • 4 st potatisar
  • 1 st stor morot
  • 1 st liten palsternacka
  • 2 st äpplen
  • 1 st rödlök
  • olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar

Pepparyoghurt:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med de rostade grönsakerna och potatisen.
  2. Skala potatis, grönsaker och äpplen. Skär potatisen i klyftor. Skär morot och palsternacka i stavar. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Klyfta rödlöken (skär inte bort roten, då håller klyftorna inte ihop!).
  3. Blanda potatisklyftor, morots- och palsternacksstavar, äppel- och rödlöksklyftor, olivolja, pressad vitlök, salt och peppar. Lägg allt i en ugnssäker form och stek i ugnen på 175 grader ca 15 minuter.
  4. Mal kryddorna i en mixer eller stöt dem i en mortel, tillsätt den hackade persiljan. Stek fläskkarréskivorna i smör i en stekpanna tills de får en fin färg. Salta och peppra köttet. Vänd skivorna ordentligt i kryddblandningen. Lägg köttskivorna i en ugnssäker form. Häll äppelcider i formen bredvid köttet så att äppelcidern täcker botten på formen. Stek sedan köttet i ugnen på 150 grader tills de har en innertemperatur på 72 grader.
  5. Rör matlagningsyoghurten och smaka av med honung, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept