Kryddstekt fläskkarré med rostade grönsaker och potatis samt pepparyoghurt

4

Du behöver

  • 4 skivor Piggham fläskkarré à 160 g
  • 2 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • äppelcider

Kryddblandningen:

  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk hel kryddpeppar
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk hackad persilja

Rostade grönsaker:

  • 4 st potatisar
  • 1 st stor morot
  • 1 st liten palsternacka
  • 2 st äpplen
  • 1 st rödlök
  • olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar

Pepparyoghurt:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med de rostade grönsakerna och potatisen.
  2. Skala potatis, grönsaker och äpplen. Skär potatisen i klyftor. Skär morot och palsternacka i stavar. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Klyfta rödlöken (skär inte bort roten, då håller klyftorna inte ihop!).
  3. Blanda potatisklyftor, morots- och palsternacksstavar, äppel- och rödlöksklyftor, olivolja, pressad vitlök, salt och peppar. Lägg allt i en ugnssäker form och stek i ugnen på 175 grader ca 15 minuter.
  4. Mal kryddorna i en mixer eller stöt dem i en mortel, tillsätt den hackade persiljan. Stek fläskkarréskivorna i smör i en stekpanna tills de får en fin färg. Salta och peppra köttet. Vänd skivorna ordentligt i kryddblandningen. Lägg köttskivorna i en ugnssäker form. Häll äppelcider i formen bredvid köttet så att äppelcidern täcker botten på formen. Stek sedan köttet i ugnen på 150 grader tills de har en innertemperatur på 72 grader.
  5. Rör matlagningsyoghurten och smaka av med honung, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept