Koftas i tomatsås

4

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • ströbröd
  • vispgrädde
  • 1 st ägg
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • olivolja
  • Tomatsås:
  • 1 st gul lök
  • 2 st soltorkade tomater
  • 1 msk Madras curry
  • pressad saft av 1 citron
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander

Till servering:

  • yoghurt

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och vispgrädde, låt svälla. Tillsätt färs, ägg och kryddor. Blanda väl. Forma som köttbullar. Stek köttbullarna i olivolja i en stekpanna.
  2. Strimla löken och finhacka tomaterna. Tillsätt lök och tomater och låt fräsa i stekpannan. Pudra på curry och låt fräsa ytterligare 1 minut. Tillsätt citronsaft, buljongtärning och krossade tomater. Låt koka 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och hackad koriander. Servera i en stor skål med yoghurt till och ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept