Hummerbuljong med chili, apelsin och dill

Du behöver

  • 1 st hummerhuvud
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st apelsiner, skalade, skurna i bitar, pressas till apelsinjuice
  • 1 st schalottenlök, skalad, skuren i bitar
  • palsternacka, skalade, skurna i bitar
  • morot, skalade, skurna i bitar
  • rotselleri, skalade, skurna i bitar
  • 1 kvist timjan
  • 1 st lagerblad
  • 1 st röd chili, till garnering
  • 1 kvist dill
  • 1 l vatten

Gör så här

  1. Hummerbuljong: Grovhacka hummerskalen och fräs dem lätt i olja i en kastrull på medelvarm spis. Tillsätt de övriga ingredienserna. Häll på vattnet.
  2. Rör om och och låt puttra på svag värme. Låt koka i 20-30 min så att
  3. Skaldjurssmaken träder fram. Sila i en ny gryta och tillsätt apelsinsaft från en * apelsin. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala apelsinen och skär i *cm skivor. Skär även tunna skivor av den
  5. Röda chilin. Plocka dillen fri från stora kvistar.
  6. Servering: Lägg två av apelsinskivorna i en djup tallrik. Sprid ut chilin i
  7. Tallriken tillsammans med dillen och häll på den varma hummerbuljongen.
  8. Smaklig spis! mvh Martin Hansen
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept