Honungs- och ingerfärsglacerad spädgriskotlett

4

Du behöver

  • 600 g spädgriskotlett
  • 1 citron
  • 1 bit ingefära, skalad och skuren i bitar
  • 200 g honung
  • svartpeppar
  • 50 g soyabönor, blancherade
  • 4 st gula morötter, blancherade och nerskurna
  • 1 st schalottenlök, hackad
  • 1 st röd paprika, tärnad
  • 1 dl kokta linser
  • 1 dl kokt couscous
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 1 st röd chili, urkärnad och hackad
  • 1 knippe ruccola
  • 50 g gula russin
  • 20 g rostade pistagenötter, hackade
  • 2 st Pak Choi, blancherade och nerskurna
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice

Gör så här

  1. Koka honungen och ingefäran så att den blir gyllenbrun (det blir väldigt varmt), tillsätt citronjuice, salt och svartpeppar.
  2. Stek köttet och lägg på glaicen. Baka i ugn på 130 c, tills det är klart.
  3. Blanda alla grönsaker med couscousen och linserna, smaka av med salt, peppar, citron och olivolja.
  4. Du kan även värma couscousen, linserna, paprikan samt moroten och blanda i som ovan. Serveras då ljummen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept