Hasselnötssufflé

6

Du behöver

Hasselnötsredning:

  • 100 g hasselnötter
  • 15 g florsocker
  • 100 g äppelpuré eller mos (osötat)
  • 3 g maizena, (1 tsk)
  • smör
  • riven mörk choklad
  • 300 g äggvita, ca 10 äggvitor
  • 100 g socker

Gör så här

  1. Hasselnötsredning:
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötterna och skala dem genom att gnugga dem i händerna. Spara några nötter som grovhackas. Mixa resterande nötter och florsocker i en matberedare tills det blir en ”len” massa. Den ska vara som en kräm. Lägg massan i en kastrull och tillsätt puré och maizena. Låt koka upp till en kräm som sedan får svalna till rumstemperatur. (Detta går utmärkt att förbereda långt innan).
  3. Smörj 6-8 formar med raka kanter. Strö riven choklad i formarna.
  4. Vispa äggvitan med socker till en maräng (ej för hård). Blanda 1/3 av marängen i hasselnötskrämen. Vispa till en slät kräm. Vänd försiktigt i resterande maräng. Spritsa upp massan i formarna. Baka dem i 175-200 grader i 6-8 minuter (beroende på formens storlek).
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept