Grillad kabanoss med surkål, i grov baguette

Du behöver

  • 12 st mini kabanoss 40 gram/styck
  • 12 st grova mini bakeoff baguetter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 spansk chilipeppar
  • 15 blad bladpersilja
  • 1 dl matolja
  • 1 burk surkål
  • 100 g rökt sidfläsk i tärningar
  • 3 st finhackade schalottenlökar
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl hönsbuljong
  • vitvinsvinäger
  • smör
  • kummin, enbär, lagerblad, timjan i kryddpåse
  • salt & peppar
  • strimlad isbergsallad
  • grov dijonsenap

Gör så här

  1. Börja med att steka fläsket, lägg i löken och svetta, lägg i surkålen, vinet och kryddpåsen koka upp
  2. Och reducera lite, häll i hönsbuljongen, koka upp och smaka av den med vinäger, smör och salt
  3. Ev. lite peppar. Ställ åt sidan.
  4. Skala vitlöken, skär i bitar, dela chilin dela och ta bort kärnor, mixa slätt, lägg i persilja, mixa grovt
  5. . Sätt ugnen på 200 grader och baka baguetterna efter anvisning på paketet eller tills de blir riktigt
  6. Krispiga 5 – 8 minuter. Grilla under tiden korven, gärna på en kolgrill, annars kan man grilla i en
  7. Grillpanna.
  8. Skär av ena änden på baguetterna och ta ur bröd med en korvtång så du får plats med korv & surkål. Pensla nu insidan på varje baguette med vitlök och chilioljan, smeta på lite senap, lägg i surkål, sallad och korv.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept