Fetasallad med lime, soja och chilifräst kyckling

4

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk tandoori
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk matolja
  • 200 g fetaost
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 8 stora champinjoner
  • 1 stor rödlök
  • 1 stor gul paprika
  • 1 lime
  • 200 g sallad, olika sorter, t ex ruccola, rosé, frisé, lollorosso
  • Dressing:
  • 1 dl limejuice
  • 1 dl sweet chili
  • 1 dl kikkomansoja
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Kycklingen:
  2. Skär kycklingfilén i kuber om 3 cm, blanda sedan med tandoorin och oljorna i en bunke. Låt stå och dra ett par timmar.
  3. Salladen:
  4. Skär fetaosten i kuber, tomaterna i kvartar, gurkan utan kärnhus i halvmånar, skiva champinjonerna tunt, rödlök i båtar, paprika i stora bitar samt lime i fyra delar.
  5. Dressing:
  6. Blanda samtliga ingredienser
  7. Tillagning:
  8. Hetta upp en stekpanna och ge kycklingbitarna en snabb och jämn stekyta, häll över i en kastrull och deglasera pannan med lite vatten. Häll även det i kastrullen. Häll därefter även i dressingen och koka kycklingen klart i spadet.
  9. Fördela salladen, fetaosten samt limeklyftorna på tallrikarna och sist precis innan det ska serveras även kycklingen och nappera med lite av spadet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept