Chilipanerad lax med gurksalsa

4

Du behöver

  • 4 bitar lax, ca 500 g
  • 0,5 dl chilipulver
  • 2 msk olja eller smör

Gurksalsa:

  • 1 st gurka, skalad och urkärnad
  • 2 st sticklökar
  • 1 dl majskorn
  • 1 msk socker
  • 3 msk limejuice
  • 1 st spansk peppar, urkärnad och finhackad
  • salt

Gör så här

  1. Doppa laxen i chilipulvret och stek den i teflonpannan med en aning fett.
  2. Skala och dela gurkan på längden. Ta ut kärnorna och skiva gurkan tunt. Dela chilin, ta ut kärnorna och finhacka. Skär sticklöken i småbitar. Blanda gurka, sticklök, majskorn och chili i en skål.
  3. Smaksätt med socker och salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept