Lammfärsbiffar med makaroner

4

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 st ägg
  • 1 msk grädde
  • 2 msk färska hackade örter (timjan, gräslök och dragon)
  • salt och nymalen vitpeppar
  • olivolja att pensla köttet med
  • 4 dl makaroner

Tomat- och majssalsa:

  • 1 st bifftomat, urkärnad och hackad
  • 1 st färsk majskolv
  • lite olivolja att rosta i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 tsk chilipeppar, hackad
  • 1 msk basilika, hackad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 msk socker

Gör så här

  1. Blanda lammfärsen med ägg, grädde och örter. Salta och peppra. Forma färsen till biffar, pensla med olivolja och grilla. Låt biffarna baka klart i 200° ugn 6-8 min.
  2. Koka makaronerna enl anvisningar på förpackningen.
  3. Tomat- och majssalsa: Tag av blasten och skägget på majskolven, skär loss kornen och rosta i lite olivolja i stekpanna. Smaksätt med salt och vitpeppar. Blanda majskorn med tomat, chilipeppar och basilika. Häll över en vinägrett av rödvinsvinäger, balsamicovinäger och socker.
  4. Vid serveringen, lägg upp lammfärsbiffar, salsa och makaroner på ett vackert sätt och dekorera med basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept