Älgsteksstjärna

4

Du behöver

  • 600 g älgfärs (el 400 g älgfärs och 200 g fläskfärs)
  • 75 g fetaost
  • 12 st fina skivor potatis
  • 12 skivor gul zucchini, snedskurna
  • 4 st små broccolibuketter
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk matolja
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 1 msk rosépeppar
  • smör att steka i
  • olivolja att pensla med
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Smula ner fetaosten i färsen, smaka av med vitpeppar och lite salt (fetaosten har redan sälta). Forma 4 burgare och stek i smör.
  2. Stek potatisskivorna i smör, salta och peppra. Pensla zucchiniskivorna med olivolja, grilla till vackert mönster, salta och peppra. Koka broccolin i lättsaltat vatten några min.
  3. Rosépepparsås: Mixa tomatpuré, honung, rödvinsvinäger, matolja, vitlök och rosépeppar. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Fördela potatis- och zucchiniskivorna på portionstallrikar. Lägg burgarna ovanpå och toppa med broccolin. Klicka rosépepparsåsen runt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept