Green Mexico

4

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 1 st liten endive
  • några kvistar rosmarin
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 st litet grönkålshuvud
  • 1 msk palsternacka, riven
  • 1 msk pepparrot, riven
  • smör och olivolja att steka i
  • salt och nymalen vit- och svartpeppar

Gör så här

  1. Smula köttfärsen och stek i smör med 1 vitlöksklyfta i pannan för smakens skull. Krydda med paprika, chili, salt och svartpeppar.
  2. Rotfruktspytt: Tvätta potatisarna och skär i bitar. Skala och slanta morötterna. Tag bort den beska stammen från endiven och skär bladen i bitar. Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med rosmarinkvistarna. Tillsätt en klick smör mot slutet och smaka av med balsamicovinäger, salt och vitpeppar.
  3. Strimla grönkålen och fräs den en liten stund i olivolja tillsammans med 1 vitlöksklyfta. Krydda med salt och vitpeppar.
  4. Fördela grönkål och rotfruktspytt på portionstallrikar med köttfärsen runt. Strö över palsternacka och pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept