PP Biff - Portabello Piccorini

4

Du behöver

  • 2 st stora potatisar
  • 4 st portabellosvampar
  • 600 g kalvfärs
  • 150 g piccorinoost, riven
  • olivolja att pensla med
  • smör att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar

Solgul sås:

  • 8 st små morötter
  • 4 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 st pressade apelsiner
  • 1 st liten knippa gräslök
  • 150 g smör
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Tvätta och skär potatisarna i cm-tjocka skivor. Pensla skivorna med olivolja och grilla dem i vackert mönster. Salta, peppra och låt dem gå färdigt i ugnen på 160° i 10 minuter.
  2. Pensla portabellosvamparna med olivolja och grilla dem. Salta, peppra och fördela hälften av piccorinoosten på dem. Sätt in dem i ugnen tillsammans med potatisen.
  3. Blanda kalvfärsen med resten av osten, salta och peppra. Forma till 4 biffar och stek i lite smör. Efterstek även dem i ugnen på 160° i 10 minuter.
  4. Solgul sås: Skala morötterna och skär itu dem så att de övre bitarna med skaftet kvar kan användas till garnering. Lägg dem tillsammans med resten av morötterna, skurna i mindre bitar, och schalottenlöken i en kastrull. Slå i apelsinsaften och koka tills morötterna blir mjuka. Lägg garneringsmorötterna åt sidan och mixa resten tillsammans med gräslöken och smöret. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Vid serveringen, lägg en såsspegel på varje tallrik, därpå potatisskivor, färsbiff och ostfyl
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept