Färsbiffar med blåbärschutney

4

Du behöver

  • Chutney:
  • 0,25 huvud rödkål, strimlat
  • 2 st äpplen, tunt klyftade
  • 0,5 pkt frysta blåbär
  • lite olivolja att steka i
  • 1 msk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och nymalen vitpeppar

Färsbiffar:

  • 400 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st äpple, finhackat
  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • 1 tsk kanel
  • smör att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • Mandelpotatis:
  • 400 g mandelpotatisar, skalade
  • lite olivolja + salt
  • färsk timjan att garnera med

Gör så här

  1. Chutney: Fräs rödkål och äpple i lite olivolja. Tillsätt blåbär och därefter socker, vinäger, salt och vitpeppar. Låt koka ihop ett par minuter.
  2. Färsbiffar: Blanda färsen med ägg, äpple, yoghurt och kanel. Smaka av med salt och vitpeppar och forma till biffar. Stek biffarna vackert gyllenbruna i smör. Servera mandelpotatis till.
  3. Mandelpotatis: Pensla potatisarna med olivolja, salta och grilla dem lätt. Sätt därefter in dem i 200° ugn i 10 min.
  4. Vid uppläggningen, fördela blåbärschutneyn på tallrikar, lägg biffar och potatis bredvid och garnera med färsk timjan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept