Färsbiffar med trattkantareller och ratatouille

Färsbiffar med trattkantareller och ratatouille
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Danyel Couet KK 2023
Danyel Couet KK 2023

Färsbiffar med trattkantareller och ratatouille

13 ingredienser

Köttiga biffar med kantareller som serveras med en rattatui.

EBBA VON SYDOWS MATKASSE

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Hm, nyttigt och gott och snabbt & lätt, gärna mycket gott till en schysst sallad, avokado, orange paprika och machésallad är tex viktigt.
− Torkade tranbär ca 15:-
− Machésallad ca 15:-
− Chevré ca 20:-
− Avokado ca 5:-
− Potatis, söt potatis ca 10:-
− Paprika ca 3:-
− Morötter ca 5:-
− Nötfärs ca 20:-
− Rödlök ca 5:-
− Körsbärtomat ca 10:-
− Svarta oliver ca 10:-
− Lätt crème fraiché ca 10:-
− Ägg 2st ca 5:-
− Apelsin, blodapelsin ca 10:-
− Pistage nötter ca 10:-
TOTAL: 153:-

Ingredienser

portioner
  • 500 g köttfärs
  • 2 ägg
  • 1 dl trattkantareller blötlagda i hett vatten
  • 2 rödlökar, i bitar
  • 2 gula lökar, finhackad
  • 2 vitlökar, i klyftor
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk färsk basilika, finhackad
  • 2 paprikor, i bitar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk svarta oliver

Gör så här

  1. Blanda köttfärs med ägg, salt, peppar, vitlök, timjan och basilika.
  2. Gör till bullar och stek i olja tillsätt trattkantareller och oliver.
  3. Stek paprika, rödlök, basilika, vitlök, salt och peppar.
  4. Tillsätt tomatpuré och vitt vin.
  5. Blanda cremefraich med lök och hackad basilika.
  6. Servera!