Färsbiffar med trattkantareller och ratatouille

Färsbiffar med trattkantareller och ratatouille
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Köttiga biffar med kantareller som serveras med en rattatui.

EBBA VON SYDOWS MATKASSE


Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Hm, nyttigt och gott och snabbt & lätt, gärna mycket gott till en schysst sallad, avokado, orange paprika och machésallad är tex viktigt.
− Torkade tranbär ca 15:-
− Machésallad ca 15:-
− Chevré ca 20:-
− Avokado ca 5:-
− Potatis, söt potatis ca 10:-
− Paprika ca 3:-
− Morötter ca 5:-
− Nötfärs ca 20:-
− Rödlök ca 5:-
− Körsbärtomat ca 10:-
− Svarta oliver ca 10:-
− Lätt crème fraiché ca 10:-
− Ägg 2st ca 5:-
− Apelsin, blodapelsin ca 10:-
− Pistage nötter ca 10:-
TOTAL: 153:-

18 juli 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 2 st ägg
  • 1 dl trattkantareller blötlagda i hett vatten
  • 2 st rödlök i bitar
  • 2 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlökar i klyftor
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk färsk finhackad basilika
  • 2 st paprika i bitar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl creme fraich
  • 2 msk svarta oliver

Gör så här

  1. Blanda köttfärs med ägg, salt, peppar, vitlök, timjan och basilika.
  2. Gör till bullar och stek i olja tillsätt trattkantareller och oliver.
  3. Stek paprika, rödlök, basilika, vitlök, salt och peppar.
  4. Tillsätt tomatpuré och vitt vin.
  5. Blanda cremefraich med lök och hackad basilika.
  6. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept